top of page

Autori și Ilustratori

Bogdan Gărgăriță

- autor și ilustrator - 

IMG_5969.jpg

Bogdan Gărgăriță a absolvit în anul 2007 Universitatea Națională de Arte la secția Grafică și în anul 2017 a încheiat Masteratul la secția CSM – specializarea Metal. Bogdan are un bogat portofoliu în domeniul artistic, cu numeroase expoziții și premii interne și internaționale. Are o vastă experiență în realizarea picturilor și decorațiunilor pe diferite suporturi precum pânză, lemn și pictură murală în diverse locații din București și din țară. Bogdan lucrează de peste șapte ani cu copiii, în tabere de creație (Taberele de Creație Pătârlagele, ș.a.) și festivaluri medievale iar împreună cu Maria Poștea au fondat Editura Intaglio unde scrie și ilustrează cărți pentru copii și adulți.

  • Black Facebook Icon
Maria Poștea

- ilustrator - 

blabala.jpg

Maria Poștea a absolvit Universitatea de Arte București cu licența în Grafică și masterat în Textile Ambientale și Design și este absolvent al departamentului pentru pregătirea personalului didactic, nivelul I.  Lucrează de peste șase ani cu copiii, în tabere medievale, tabere de creație (Taberele de Creație Pătârlagele) și festivaluri. Maria este, împreună cu Bogdan Gărgăriță, membru fondator și ilustrator al Editurii Intaglio, având o bogată experiență în domeniul ilustrației.  Artista a participat la numeroase expoziții, câștigând premii naționale și internaționale.

Iubitoare a artei 1900, Maria a lucrat adesea în maniera Art Nouveau  și a realizat un amplu proiect de identitate grafică a Neoromânescului. Prin lucrările sale readuce aerul ilustrațiilor din trecut. Ea oferă o tentă personală fiecărei cărți ilustrate, experimentând constant prin diferite tehnici.

  • Black Facebook Icon
bottom of page